Bakan Tunç: “Sizin aranıza sadece seçimden seçime gelenlerden değiliz”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, temaslarına Abdipaşa Seçim İrtibat Bürosunu ziyaret ederek başladı. Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Tunç, “Biz sizin aranıza sadece seçimden seçime gelenlerden değiliz. Çok çarşambaları beraber burada geçirdik, iyi günde, kötü günde sizlerin arasında olmaya çalıştık. Yaşar Başkanımız da burada Abdipaşalıların belediye başkanı olarak uzun süreden bu yana Abdipaşa'nın alt yapısıyla, üst yapısıyla, daha yaşanılır bir belde olması için çok çalıştı. Biz ona yakından şahidiz. O çalışmaları sırasında da biz de ona destek olmaya çalıştık.” dedi.
Bu haber 2024-03-28 15:28:11 eklenmiş ve 325 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Çeşitli temaslarına devam eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’ın Ulus İlçesi Abdipaşa’da ,Abdipaşa Seçim İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

 

 

Bakan Tunç: “Biz ne gerekiyorsa sonuna kadar arkasındayız”

 

 

Geçtiğimiz günlerde Kurucaşile’de, Bartın Merkezde ve Kumluca’da çeşitli temaslarda bulunan Bakan Tunç, temaslarına Abdipaşa Seçim İrtibat Bürosu  ziyareti ile devam etti. Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Tunç, şöyle konuştu:

 

 

“Abdipaşa’mız her zaman bugüne kadar AK Parti'den hiç şaşmadı. Durmak yok, yola devam dediniz. Biz size teşekkür ediyoruz. Öncelikle evveli rahmet, ortası mağfiret, sonunda cehennem azabı kurtuluş ayı Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Rabbim bayrama da erişmeyi nasip eylesin inşallah. Bayramdan önce de 31 Mart akşamı bir milli irade bayramı kutlamayı da nasip eylesin. Sizin desteklerinizle inşallah. Abdipaşa’mızda bayram olsun.  Bartın'ımızın da Türkiye'mizin de bayramı olsun inşallah. Kıymetli Abdipaşalı hemşehrilerim, biz sizin aranıza sadece seçimden seçime gelenlerden değiliz. Çok çarşambaları beraber burada geçirdik, iyi günde, kötü günde sizlerin arasında olmaya çalıştık. Yaşar Başkanımız da burada Abdipaşalıların belediye başkanı olarak uzun süreden bu yana Abdipaşa'nın alt yapısıyla, üst yapısıyla, daha yaşanılır bir belde olması için çok çalıştı. Biz ona yakından şahidiz. O çalışmaları sırasında da biz de ona destek olmaya çalıştık. Abdipaşa'mızda şu anda ayaklarımızı bastığımız şu üst yapılar, bunun altındaki kanalizasyon çalışmaları, içme suyu çalışmaları ve diğer toplu konuta varıncaya kadar, TOKİ'sinden okullarına varıncaya kadar, ortaokuluydu, anaokuluydu, lisesiydi, kapalı spor salonuydu, futbol sahasıydı, stadyumuydu, dere ıslahlarıydı, hepsini Yaşar Dönmez'le beraber yaptık. Yine yaparız. Yine yapar. Biz yanındayız. Biz destekçisiyiz. Biz ne gerekiyorsa sonuna kadar arkasındayız. Hiç merak etmeyin. Hiç düşünmeyin. Ne ihtiyaç varsa.

 

 

“18’inci sandıkta da millet onlara dersini verecek”

 

 

Doğalgaz diyor Başkanımız. Doğalgaz zaten bizim işimiz. AK Parti'nin işi doğalgaz, Recep Tayyip Erdoğan şehirlerimizi doğalgaza kavuşturdu. Öyle değil mi? Onun partisinin ışığı burada yandığı müddetçe Abdipaşa'ya da doğalgaz gelecek tabii ki. Ulus'a da gelecek. 81 vilayeti nasıl doğalgaza kavuşturmuşsak;  ilçelerimizi, beldelerimizi de doğalgaza kavuşturacak olan kimdir? Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti'dir. Burada Yaşar Dönmez'dir. Onlar zaten doğalgazın çıktığına inanıyor mu? İnanmıyorlar ki. Karadeniz'de doğalgaz keşfettik dedi Sayın Cumhurbaşkanımız Ne dediler? Hatırlayın. Rusya'dan geliyor dediler. Tüpü bağladı dediler. Böyle saçma sapan konuştular. Muhalefetin durumu bu. Gelip Filyos’a görsünler. O denizin dibine 180 kilometre denizin ta ortasına kadar 2 bin metre derinlikte o boruların, denizin altında iş makineleriyle, insansız iş makinaları, robotlarla o kayaların kazılıp, o boruların döşenip Filyos'a nasıl çıkarıldığını, üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde nasıl milyarlar harcanıp orada o yatırımın gerçekleştiğini bir görseler, göremezler. Görseler bile inanmazlar. Onlar, icraattan hoşlanmaz. Onlar yatırımdan hoşlanmaz. Onların tek derdi engellemektir. Karalamaktır. İşte onun içinde hep 17 seçimde de sandığa gömülmediler mi? Şimdi sıra 18’inci sandık. 18’inci sandıkta da millet onlara dersini verecek.

 

 

“Ülkemizin 81 vilayetini yatırımlarla donattık”

 

 

Ülkemizin 81 vilayetini yatırımlarla donattık. Bundan en fazla nasibini alan illerimizden birisi de Bartın'dır. İlçeleridir, Abdipaşa'mızdır. Bartın'ımıza okullar, üniversiteler, barajlar, yollar, tüneller, organize sanayi bölgesine fabrikalar, dere ıslahları, ırmak ıslahları, gençlerimiz için gençlik merkezlerinden tutun da, spor tesislerine varıncaya kadar. Her alanda büyük yatırımlar, büyük hizmetler yaptık. Hastaneler yaptık Şimdi Bartın'a dört yüz yataklı büyük bir hastaneyi tamamladık. İçerisinde şimdi cihazları yerleştiriliyor. Kalp ameliyatına varıncaya kadar her türlü sağlık hizmeti orada görülebilecek. Bunlar insana verdiğimiz değerin göstergesi değerli hemşehrilerim. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın derken bunu slogan olarak söylemiyoruz. Bunu icraatımızla gösteriyoruz. Eğitime verdiğimiz önemle gösteriyoruz. Abdipaşa'da ortaokulundan lisesine varıncaya kadar gençlerimiz burada okusun diye bunu yaptık. Üniversiteler kurduk. Bartın Üniversitesi 20 bin öğrenciye dayandı. Bir üniversite şehrine dönüştü. Bartın bugün kışında cıvıl cıvılsa işte o gençlerimiz sayesinde. Sağlığa önem verdik. Aile sağlığı merkezlerinden tutun da ilçe hastanelerine, şehir hastanelerine varıncaya kadar 22 yıl önce Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye için belirlediği ömür ne kadardı? 68’di. Çünkü insanlar o son model teknolojinin imkânlarından yararlanamıyordu. Kalp ameliyatları, stentler, böyle imkanlar yoktu. Onun için Dünya Sağlık Örgütü diyordu ki Türkiye'de beklenen ömür 68‘dir diyordu. 22 yıl sonra geldiğimiz noktada Türkiye'de Dünya Sağlık Örgütü diyor ki beklenen ömür 80’in üzerine çıktı diyor.  Allah uzun ömür versin. Yeter ki tedbirini al. Refahı arttır. İşte bunu yaptık. Önce insan dedik. 

 

 

“Abdipaşa için oy kullanmamız lazım”

 

 

Yine çalışacağız. Çok çalışacağız. Daha güçlü olsun insanımız. İnsan güçlü olsun ki aile güçlü olsun. Aile güçlü olsun ki toplum güçlü olsun. Büyük yatırımlara yine devam edeceğiz.  Kalkınma hamleleriyle ülkemizi geliştirmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz. Yine fabrikalar açmaya, organize sanayi bölgelerini genişletmeye, büyütmeye, iş aş getirmeye devam edeceğiz. Organize sanayi bölgemizde dört, beş tane fabrika vardı AK Parti'den önce bugün tamamen doldu. Tekrar büyüttük, orası da doldu. Şimdi tekrar büyütüyoruz. Fabrika inşaatlarımız biri bitiyor, biri devam ediyor. Bugün Bartın'ın nüfusu 160 binden, 207 bine nasıl çıktı? 250’e çıkmaz mı? 300’e çıkmaz mı? Bu çalışmayla çıkar. Çalışacağız. Memleketimize eser üzerine eser kazandıracağız. Şimdi Abdipaşa Sanayi Bölgesi getiriyoruz. Abdipaşa'mıza organize sanayi bölgesi, ihtisas organize yerini Yaşar Başkanımız tahsis etti. Burada şimdi defne fabrikası var. Daha önce ayakkabıydı. Onu da Yaşar Başkan getirdi. Şimdi daha büyüğünü, organize sanayisini getiriyor. Biz de ona destek vereceğiz. Yarım kalsın mı? Yarım kalmaması için ne olması lazım? Abdipaşa için oy kullanmamız lazım. Başkası için değil. Abdipaşa diyeceğiz. Bizim şahıslarla hiç işimiz gücümüz yok. Biz şahıslarla uğraşmayız. Biz hizmeti kim getirecek? Eseri kim üretecek? Kim milletvekiliyle uyumlu çalışacak? Kim bakanıyla, halk el ele verecek biz ona bakarız. Abdipaşanın faydasına olana bakarız. Biz sizin evladınızız. Bizi bu makamlara sizler getirdiniz 16 yıl boyunca geldik. Buralarda konuşma yaptık. Söylediğimiz her şeyi de yaptık. Ortaokul yapacağız dedik, yaptık. Lise yapacağız, ne yaptık. Kapalı spor salonu yapacağız dedik, yaptık. TOKİ'yi getireceğiz dedik, getirdik mi? Getirdik.

 

 

“Gerçek belediyecilik Abdipaşa'da devam edecek”

 

 

Şimdi bizim Ilındır Gölet’i var. Ilındır Barajımız. Bir de Eldeş Barajımız var. Bu her ikisi de içme suyu projesi. Birisi bitti birisi de projeleri tamamlanmak üzere. Bunlar hem Ulus’umuza hem Abdipaşa'mıza gelecekte ihtiyaç olan içme suyunu karşılayacak. Bunları biz hükümet olarak takip etmek durumundayız. Bunları Yaşar Başkan başından beri takip ediyor. Ve inşallah bunu da Abdipaşa'ya kazandırmanın gayreti olacağız. Baraj yolumuz çok güzel oldu. Bartın'a artık 10 dakikalık bir mesafedeyiz. İnşallah o mesafeleri daha da kısaltacağız. Mahallelerimizin yol problemleri hiçbir zaman kalmayacak. Selde hasar gören yerleri süratle tamamlamanın içerisindeyiz. İnşallah onları da süratle tamamlayacağız. Gerçek belediyecilik Abdipaşa'da devam edecek. Sizin desteklerinizle devam edecek inşallah.”

 

 

Dönmez: “Destekleriniz ile Abdipaşa’da güzel işler başardık”

 

 

Abdipaşa da büyük istihdam sağladıklarını belirten mevcut Abdipaşa Belediye Başkanı ve AK Parti Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Yaşar Dönmez, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Bu zamana kadar sizlerin takdiriyle bu kutsal görevi ifa ediyorum. Destekleriniz ile Abdipaşa’da güzel işler başardık. Ancak bazıları halen diyorlar ki 20 yıldan beri ne yaptım? Yaptıklarımızın ufak bir özetini sizlerle paylaşmak istiyorum. Belediye garajına 17 hibe araç kazandırdık değerli arkadaşlar. Bunlar hibe. Belediye parasıyla değil. Sayın Bakanımızın desteğiyle her zaman için Çevre Bakanlığından bize alo dedi. Her gidişimizde bir araç aldık. Abdipaşa’nın eski araç parkını biliyorsunuz. Şu anda Bartın'dan sonra araç parkımız ikinci. Bu araç parkıyla da sizlere hizmet veriyoruz, Abdipaşa’da hizmet veriyoruz. belediye binasını yaptık, sosyal tesislerinin inşaasını gerçekleştirdik. Terminal, altyapı, üstyapı çalışmaları, her okula top sahası getirdik, gençlerimize kapalı halı saha gerçekleştirdik. Yüzme havuzu gibi spor faaliyetlerini gerçekleştirerek alanlar sağladı. Islah çalışmalarını Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Bey'le destekleriyle büyük ölçüde tamamladık. Defne fabrikası, tekstil fabrikası, çanta imalatı atölyesini, beton santrali fabrikaların kurulumunu sağladık. Abdipaşa’da büyük istihdam sağladık. Abdipaşa gibi yerde 500 kişi çalışıyor ve bu sefer geçici işçiler almak istedik. Müracaat eden olmadı. Altı aylık işçi. Çünkü niye? Yani iş sıkıntımız yok. Ama 10 tane fabrika daha yapacağız. İnşallah bu Abdipaşa’mıza göç aldıracağız. On bin nüfusa çıkaracağız Abdipaşa’yı. Beldemizde anaokulu, Abdipaşa yeni ortaokul, çok programlı Anadolu Lisesi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olmak üzere her sınıftan öğrenciyi yetiştirmesini sağladık. Bunların arkasında da sayın bakanımız, sayın milletvekilimiz var.

 

 

Beldemizde yalnız kadınlara hizmet veren kadınların lokalini sosyal tesislerin üstünde hayata geçireceğiz. Böylelikle Abdipaşa’da kadınlarımızın sosyalleşmesini, spor faaliyetlerini ve etkinliklerini çalışmalarında gerçekleştirebileceğimiz bir merkez haline getireceğiz. Kadınlarımız bundan sonra caddelerde oturacak yer bulamıyordu ama lokalde her zaman için sıcak ve devamlı açık olacak bir lokalimiz olacak spor tesislerinde.

 

 

Aynı zamanda mahallelerimizin oyun parklarını, mahalle sakinlerini istedikleri bölgelerde kurulumunu sağlayacağız. İnsan odaklı çalışacağız inşallah. Herkesi memnun edeceğiz bu dönemde. ”

 

 

Bakan Tunç, ardından Abdipaşa’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

ETİKETLER : Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın Abdipaşa
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›