Akın, Oktay’ın sorularını yanıtladı

Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Cemal Akın, Yaşar Dönmez’in kendisine ismini kullanmadan “anca seçim zamanı gelirler buraya” sözlerinin hatırlatılması üzerine “Yaşar abi bilir beni. Düğünlere gittiğimi bilir. Cenazelere gittiğimi bilir. Onu da ziyaret ettiğimi bilir. Bayramlarda bütün esnafı gezdiğimi de bilir. Ama başka bir şeyi daha iyi bilir, afetlerde de ben giderim. Ben orada afetteyken birileri neredeydi diye sorarım şimdi. Vali bey, ben, özel idare, emniyet müdürü, vali yardımcısı, benim itfaiyem, fen işlerim, su işlerim, başkan yardımcılarımla beraber oradaydım. Bir evden 13 kişi aldım ben gece. O bölgede Derecik bölgesinin bütün evlerinin tekrar temizliğini yaptık. Gıdalarını verdik. Ayrıca suyu kesildi Abdipaşa’nın kavşak suyunu gönderdim oraya. Evet, ben seçimlerden seçime gidiyorum ama afetlerde de gidiyorum. Bayramlarda da gidiyorum, cenazelerde de gidiyorum. Ben hep Abdipaşa’dayım.” dedi.
Bu haber 2024-03-25 10:00:55 eklenmiş ve 519 kez görüntülenmiştir.

 

“Ben orada afetteyken birileri neredeydi diye sorarım şimdi”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Pusula Gazetesi, Bartın Halk Gazetesi, Bartın Manşet Gazetesi ile Bartın’ın ilk resmi internet haber sitesinden biri olan bartınhalkgazetesi.com.tr ile şehrin medya gücü EYBEY Medya’da Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın canlı yayın konuğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Cemal Akın oldu.

 

 

Oktay’ın sorularını yanıtlayan Akın, birçok önemli konuya değindi.

 

 

“İnşallah layıkıyla yaparız”

 

 

“Genel Başkan tarafından böyle bir görev verildi. Nasıl oldu? Hisleriniz nasıl?” sorusu üzerine Akın, “Biz Genel Merkezle çok içli dışlı olan bir insanız. Teşkilatçıyız. 51 yıldan itibaren bu teşkilatın içerisindeyiz, Ülkü Ocaklarından başlayan. 11 yıl İl Başkanlığı, öncesi Ülkü Ocakları Başkanlığı, 6 yıl MHP, onun peşinden 14 yıl Belediye Başkanlığı. Milletvekili adaylığı ve belediye başkanlığı adaylığı yapmış, Milliyetçi Hareket Partisiyle haşır neşir olmuş, hayatı Milliyetçi Hareket Partisi Ülkücü hareket ve vatan sevdası olan bir noktadan geliyoruz bizde. Onun için bizim için bu görevi yapmak inşallah layıkıyla yaparız. Bize haz verir. Bu hazzı da halkımıza yaşatmak istiyoruz inşallah. O noktada tabi biz memnunuz Allah’ın izniyle.” diye konuştu.

 

 

“İmzamızın olması bizi mutlu ediyor”

 

 

“MYK ne demek?” sorusunun sorulması üzerine ise Akın, “Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu diye kurul var. Bu hemen Genel Başkanın altında olan, Milliyetçi Hareket Partisinin bütün her şeyine kararları alan, bir kurul. 4.46… tane arkadaşımızın arasından da 15 tane divan dediğimiz yani Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı seçecek noktaya gelecek ki karar verme noktasında olan bir kurulun içerisindeyiz şuan biz. Genel Başkanımız her ay onunla toplantı yapar, komisyonlarla her hafta toplantı yapılır. Genel Başkan Yardımcısı ve o noktada olan arkadaşlarda her gün Milliyetçi Hareket Partisi Merkezinde bulunurlar. MYK’nın da orada odası var ayrıca. Durmak isteyen orada durular, oradaki çalışmalara katılım sağlarlar. O noktada önemli bir görev bu görev. Ki şimdi bu dönem daha da önemli bir görev. Çünkü Cumhur İttifakımız içerisindeyiz. Ve şunu diyoruz biz cumhur bizim diyoruz. Türkiye hepimizin diyoruz. Alınacak kararların hepsinde bizim imzamızın olması bizi mutlu ediyor. Çünkü Türkiye’nin Yüzyılı dediğimiz bir noktadayız şuanda. Türkiye’nin kuruluşunun ikinci asrındayız şuan itibariyle. Onun için çok önem arz ediyor. Bu önem arz eden bir zamanda da bizim yönetimde olmamızda bizim de ziyadesiyle bizi memnun ediyor. İnşallah bizimde bir katkımız  olur diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bizde görev istenmez, verilir”

 

 

Akın, “Peki, görev dağılımı daha olmadı. Bir tarih var mı bununla ilgili?” sorusuna da “Yok. Bakacaklar. Çağrı yapacaklar. Sonra ilk önce biz rahmetli Başbuğun, Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret ederiz sonra Anıtkabir’i ziyaret ederiz, sonrada partimizde bununla ilgili seçim yaparız.  Genel Başkan tabi düsturunda ne hareket etmemiz gerekiyorsa onu yaparız.

 

 

Bizde görev istenmez, verilir. Çünkü bizi tartarlar, biçerler ona göre hareket ederler. Buna vakit ayırmak lazım tabi. Onu da tartar, biçer Genel Başkan. O şekilde de hareket eder bizde o harekete uyarız.” dedi.

 

 

“Çok önemli bir dönem”

 

 

“MYK ne iş yapar?” sorusuna Akın, “Konuşmalarımızda, görüşmelerimizde eğer bir öneri verilecekse mecliste onların hazırlıklarını da yaparlar. Yani şu konuda biz meclise bir soru önergesi verelim şeklinde yaparlar. Olumlu yön itibariyle. Ve şuna karşı çıkalım denilecekse de orada denir bunlar. Bunlar tartışılır. Sayın Genel Başkan tartışmaya açar. Sonucunda da karar alınır. Bu Türkiye’nin geleceğiyle ilgilidir. Bu dönemde çok önemli bir dönem. Hakikaten Türkiye’nin süper devlet olma noktasına gittiği bir dönemde bu çok önem arz ediyor. Biz de onun içerisinde olmuş oluyoruz inşallah.” diye konuştu.

 

 

“Biz herkes için belediyecilik yapıyoruz”

 

 

“Büyükşehirler biliyorsunuz bir kısmı Cumhuriyet Halk Partili ve ittifakla alındığını herkes biliyor. Bu seçimlerde ne tür değişiklikler olur? Buralarda Cumhur İttifakı ağırlığını koyacak mı?” sorusunun sorulması üzerine Akın, şöyle konuştu:

 

 

“30 tane büyükşehirin hepsinde ittifak var. Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi ittifakı var. Biz ittifakın bir tarafındayız. Bazı arkadaşlar diyorlar ki ya işte biz hükümetiz, bizde hükümetiz onu bir kere bilmeleri lazım. Çünkü ittifakın bir tarafındayız biz. 30 tane büyükşehirin 28 tanesi AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi destekliyor. 2 tanesi Mersin ve Manisa da ise AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi destekliyor. Artı 29 tane bizim gibi şehirlerin 5 tanesinde Milliyetçi Hareket Partisini AK Parti destekliyor ittifak var. Yine 24 tanesine de MHP AK Parti’yi destekliyor ittifak var. Diğer kalan yerlere de herkes kendisi mücadele ediyor. Biz şunu istiyoruz tabi, her yerde Cumhur İttifakı olarak seçimleri almak istiyoruz. Daha iyi huzur olsun diye sıkıntısı şehirler olsun diye arzu ediyoruz. Bartın’ın yapısına baktığımızda Bartın’da da ittifak var. Bartın Merkezde Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakının Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu. Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu kim? 15 yıldan beri beraberce siyaset yaptığımız, 14 yıl sonra ben bıraktıktan sonra başkan vekilimizdi, bizim ve Genel Merkezimizin ve meclisteki AK Partili arkadaşlarımızın desteğiyle Belediye Başkanı olmuş bir arkadaşımız. Şimdi onu destekliyoruz. Peki, 3 tane ilçe Amasra, Kurucaşile ve Ulus orada da yine ittifak var. Orada da AK Partili Belediye Başkan adaylarını Milliyetçi Hareket Parti destekliyor. Meclislerinde ise ortak çıkıldı. Bazı yerlere 1-2 meclis üyesi alındı ama Bartın’da fermuar sistemi denilen sistemle alındı. 4 tane belde de ise her siyasi parti kendi adaylarıyla çıkıyor. Oralarda da mücadele etmek lazım. Oralarda da Cumhur İttifakının almasını arzu ediyoruz. Benim Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi olarak da benim arzum,  Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımın alması, oralarda da Milliyetçi Hareket Partisi tanışmasını ben arzu ediyorum. Ama bunu kardeşhane yapmamız gerekiyor. Birbirimizi zorlamadan, kırmadan bunu yapmak gerekiyor. Çünkü biz Cumhur İttifakıyız. Birliğe zarar vermeyeceğiz. Birliğe zarar verirsek olmaz. Biz üretken belediyeciyiz Milliyetçi Hareket Partisi olarak. Biz herkes için belediyecilik yapıyoruz. Birliğin gücüyle herkes için belediye diyor Milliyetçi Hareket Partisi sloganı. Bizlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak 3 tane ilçemizde muhakkak AK Partideki olan ittifaktan arkadaşların kazanmasını arzu ediyoruz. Bartın’da Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisinin kazanmasını arzu ediyoruz. Bir de yine ittifakın kazanması 4 belde de ama onların ben benim arzum Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızın pırıl pırıl gençlerimiz var orada onların kazanmasını arzu ediyorum. Ama nihayetinde kazanan kim olsun? Kazanan Kozcağız olsun, Hasankadı olsun, Kumluca olsun, Abdipaşa olsun, Bartın’da Bartın olsun.”

 

 

“Hızlı yürüyor”

 

 

“9 gün kaldı artık seçimlere. Sizi merkezde Fırıncıoğlu ile çok sık görüyoruz. Yerinizi doldurabiliyor mu? Çünkü hep bu tartışıldı.” sorusuna Akın, “Yerimle ilgili ben o tartışmayı yapmam. Ama şuan hareketli maşallah. Yavaş yürümeyi bilmiyor. Hızlı yürüyor.” dedi.

 

 

“Biz kim olursa olsun yardım edeceğiz”

 

 

Akın, ilçelerle ilgili de şöyle konuştu:

 

 

“İlçelere baktığımızda ilçelerde Kurucaşile’de biz arkadaşlarımızı, adayları destekliyoruz. İttifak. Amasra’da destekliyoruz hatta orada esnaf gezileri yaptık, açılışa katıldık, ev toplantısı yaptım, orayı çok arzu ediyoruz. Orayı liderler istiyor. Ulus’a bir iki kere gittim ama çok fazla gezmedim. Bir de tabi il genel meclis üyeleri var. İl genel meclis üyesine her parti kendisi giriyor. Önem arz ediyor. Bizim Bartın’da mesela Aynur Bey var. Aynur Yıldırım Bey var. 2 de Gökhan arkadaşımız var. 3 de Abdullah Kömeç var, 4 de Uyanlar var. Bartın’da ve illerde de biz ayrı giriyoruz. Ben ayrıca şunu da arzu ediyorum ki il genel meclisine Milliyetçi Hareket Partisine oy vermelerini arzu ediyorum halkımızda. İlde biz ittifakız, ilçelerde biz ittifakız, il genel meclisinde ittifak yok. Şunu demelerini arzu etmem, biz olmazsak doğalgaz gelmez, biz olmazsak TOKİ gelmez. O zaman şunu sorarım ben siz yoktunuz Bartın’da 2 bin 500 TOKİ var. Onu söylemeyeceğiz. Biz kim olursa olsun yardım edeceğiz. Kumluca’da 2026 yılında düşünülen doğalgaz vardı inşallah o gelecek. TOKİ ile ilgili Murat Kurumla görüşmüştük. İnşallah o da gelecek. Orta ölçekli sanayi bölgesi o bölgede 80 dönüm bir arazi var orada. 30 dönümünü TOKİ, 50 dönümünü de orta ölçek sanayi bölgesi yapılmasıyla ilgili karar aldılar. Orada bir istinat yapılması lazım istinat yapıldığı an bunlar burada gerçekleştirilecek. Çevreyolu var bu da gerçekleşecek Allah’ın izniyle. Hasankadı da yine TOKİ yeri var. Doğalgaz oraya da gidecek. Kozcağız’a yine sanayi ile ilgili proje var hala gerçekleşmedi inşallah orada 2 bin kişi çalışacak. Pazaryerleri. Bazı adaylar diyor ki biz olmazsak pazaryeri olmaz. E Bartın’da oldu. Kapalı pazaryeri oldu. Kumluca’da da oldu. Abdipaşaya’da yapacağız, Kozcağız’a da yapacağız, Hasankadı’ya da yapacağız. Yapılabilir şeyler bunlar. Abdipaşa’da doğalgaz projesi, gelecek. E TOKİ zaten devam ediyor biz gelirsek devam edecek. Orada su meselesi var. Orada yerindeki su da var getirilecek. Biz Cumhur İttifakının bir ayağıyız bakanlar hepsi bizim bakanlarımız. Artı bir de bizim Bartın’dan Bakanımız var. Yapmam mı diyecek demez zaten. Oralara bunları yapacağız inşallah.”

 

 

“Unutmuşsa hatırlatmış olayım buradan”

 

 

Yaşar Dönmez’in kendisine ismini kullanmadan “anca seçim zamanı gelirler buraya” sözlerinin hatırlatılması üzerine de Akın, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Yaşar abi bilir beni. Düğünlere gittiğimi bilir. Cenazelere gittiğimi bilir. Onu da ziyaret ettiğimi bilir. Bayramlarda bütün esnafı gezdiğimi de bilir. Ama başka bir şeyi daha iyi bilir afetlerde de ben giderim. Ben orada afetteyken birileri neredeydi diye sorarım şimdi. Vali bey, ben, özel idare, emniyet müdürü, vali yardımcısı, benim itfaiyem, fen işlerim, su işlerim, başkan yardımcılarımla beraber oradaydım. Bir evden 13 kişi aldım ben gece. O bölgede Derecik bölgesinin bütün evlerinin tekrar temizliğini yaptık. Gıdalarını verdik. Ayrıca suyu kesildi Abdipaşa’nın kavşak suyunu gönderdim oraya. Evet, ben seçimlerden seçime gidiyorum ama afetlerde de gidiyorum. Bayramlarda da gidiyorum, cenazelerde de gidiyorum. Ben hep Abdipaşa’dayım. Başka bir şey de söyleyeyim ben canımı Abdipaşalı arkadaşlara teslim ettim. Benim makam şoförüm Abdipaşa’lıydı. Unutmuş olabilir. Unutmuşsa hatırlatmış olayım buradan.

 

 

“Neredelerdi diye sorarım”

 

 

Altı dolacak bazı şeylerin. Ben her türlü yardım etmeyi seven bir yapıda bir insanım. Ben 15 gün Zafer Köyünde o afet olduğu zaman ben kafamda kapüşon, Ercüment Başkanla beraberiz… Sırtımda yağmurluk, ayağımda çizmelerle 15 gün orada çalıştım. Hiç gitmedim Bartın’a. Gıdasına varıncaya kadar elimizden gelen ne varsa onu yaptık. Temizliklerini yaptık. Yapacağız biz bunları biz sadece Bartın’da belediye başkanlığı yapmadık. Kumluca’da Zafer’de ilk giden oraya Kumluca Belediye Başkanımız bizim. O dar bütçeyle orada yemek çıkarttı o. kepçe gönderdi. İşlerini bıraktı 10 gün. Neredelerdi diye sorarım. Asla böyle şeylere girmek istemem ben. Benim bunlarla uğraşacak halim yok benim. Ne anlamda yok bizim büyük işleri yapmamız lazım. Türkiye Yüzyılına girmişiz biz. Türkiye büyüyor süper devlet oluyor. Süper devletin içerisindeki iller, ilçeler, beldelerde süper olmalı. Biz bu noktada olacağız. O gelmişte bu gelmişte o ona selam vermişte, seçimde nerede var mı e bunlar sorulmaz. Ben Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesiyim. Ben Türkiye’nin her tarafına gider, gezerim. Teşkilatımla destek veririm. Gezme mecburiyetindeyim zaten ben.”

 

 

“Bu hamleyi daha da üst noktaya getirmek lazım”

 

 

1 saat süren programda Akın son olarak “İlk önce bu seçimler hayırlı olsun bütün Türkiye’mize, adaylarımıza hayırlı olsun. İnşallah Türkiye Yüzyılında Cumhurla beraber, dedik ya cumhur bizim Türkiye hepimizin. Cumhurla beraberde Türkiye’de büyük bir hamle artık başladı. Bu hamleyi daha da üst noktaya getirmek lazım. tabi arzu ettiğimde benim Bartın’da 8 tane belediyemizin 8’inin de cumhurda kalması ama bunun beldeler ve Bartın merkez olmak üzere 5’inin de Milliyetçi Hareket Partisinde kalmasını arzu ediyorum. Daha iyi hizmet verebilmek için diyorum ben.” dedi.

ETİKETLER : MYK Üyesi Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›