Bankoğlu’ndan CHP’li belediyelere ziyaret

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile Bartın’da göreve seçilen CHP’li Belediye Başkanlarını ziyaret eden CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, belediye borçlarına dikkat çekerken “Başkanlarımızla hem mali sorunları, hem de Bartın’ın sorunlarını konuştuk. Çünkü karşımızda fakirliği kutsallaştırıp, açlık sınırında yaşayan halka şükretmeyi telkin edenlerin bıraktığı bir borç dağı ve kendi ceplerini doldurdukları batık bir ekonomi var. Başkanlarımızın işi çok çetin ve zorlu. Hizmet etmek, projelerini hayata geçirmek, yurttaşlarımıza nefes alacakları sosyal destekleri sağlamak için çalışırken sayısız engelle karşılaşacaklarını biliyoruz. Ben bunu başta Bartınlı hemşehrilerim olmak üzere herkesin bu gerçekleri bilmesini istiyorum.” dedi.
Bu haber 2024-04-29 11:01:57 eklenmiş ve 385 kez görüntülenmiştir.

 

“Başkanlarımızın işi çok çetin ve zorlu”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Bartın’da göreve seçilen CHP’li Belediye Başkanlarını ziyaret etti.

 

 

İlk ziyaretini Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’ya gerçekleştiren Bankoğlu, ardından da Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a ile Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş’i ziyaret etti.

 

 

Belediye başkanlarına partisinin 100 yıllık tarihini içeren almanağı hediye eden CHP Milletvekili Bankoğlu, “Bartın Belediyesi geçmiş dönemdeki borçlarına rağmen sosyal belediyecilik anlayışımızı tüm hemşehrilerimize gösterecek. Başkanımız Rıza Yalçınkaya ve ekibine yeni süreçte tekrar başarılar diliyorum. Herkesin imrendiği Amasra’mıza ikinci kez başkan olmaya layık görülen Recai Çakır’ı makamında ziyaret ederek, başarılar diledik. Ekibi ve tüm çalışanları ile Amasra’yı ve çevresini daha güzel, daha güçlü ve örnek gösterilen bir ilçe yapacaklarına güvenimiz tam. Kurucaşile’de sosyal belediyecilik başladı. Yeni dönemde Başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum. Kurucaşile’nin hak ettiği değeri alması için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

 

 

“İsraf, yolsuzluk ve borç”

 

 

İl ve ilçe başkanları ile yaptığı ziyaretlerde AK Parti hükümetini ağır sözlerle eleştirirken 31 Mart yerel seçimleri sonrasında 3’ü Bartın’da olmak üzere ülke genelinde 14’ü büyük şehir, 21’i il, 337’si ilçe ve 48’i belde olmak üzere 420 belediyenin CHP’ye geçtiğini hatırlatan Bankoğlu, “128 milyar dolar nerede diye sormaya devam ettiğimiz ve hükümetin verdiği hiçbir sözü tutmadığı, tüm sözlerinin seçim vaadinden ibaret olduğunu, başta Merkez Bankası’nın kasası olmak üzere yönetimlerindeki tüm belediyeleri israf, yolsuzluk ve borç içinde bıraktıkları gerçeğiyle baş başayız. Son yerel seçimlerde de tıpkı önceki seçimlerdeki gibi milletin vergilerini muazzam bir israfla saçıp savurduklarını gördük. Emekliyi 10 bin liraya mahkûm eden AKP hükümeti şimdi de temmuz ayında yapılması gereken zamları yapmamanın yolunu arıyor. İşte böyle bir ortamda partimiz CHP, yurt çapında 14’ü büyük şehir, 21’i il, 337’si ilçe, 48’i belde olmak üzere 420 belediyeyi yönetmeye başladı. Bunlardan 3 tanesi de Bartın’dan.” ifadelerini kullandı.

 

 

“CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışı fark yaratacak”

 

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik buhranı yaşayan tüm vatandaşların yerel seçimle birlikte artık hükümetin yerel yönetimlerden uzak durmasını istediği mesajı verdiğini söyleyen Bankoğlu, devraldıkları belediyelerin borçlarına da dikkat çekerken konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Bugün il ve başkanlarımız, Belediye Meclisi üyelerimiz ve parti örgütümüz ile Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya'yı, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ı ve Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş’i makamlarında ziyaret edip, başarılar diledik. Tüm başkanlarımız, CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışının yanında kendi vizyonları ile fark yaratacak yeni bir döneme tam kadro hazır. Hepsinin yolu açık, memleketimiz için hayırlı olsun.

 

 

“Kasıtlı bir hamle olabilir”

 

 

Hemen hemen tüm belediyelerde borçların büyük kısmı SGK ve maliye borçları; yani AKP hükümeti kendi yönettiği belediyelerin vergi yükümlülüklerini yerine getirmemesine göz yummuş. Saltanat ve israf sonucu göz göre göre batağa sapladıkları belediyeler büyük borçlarla partimiz yönetimine geçtiği için hükümet aniden belediyelerin geçmişten kalan borçlarını tahsil etme hevesine kapılabilir. Bu da hizmetlerin aksaması ve yetersiz görünmesi için yapılacak kasıtlı bir hamle olabilir. Bu yola tevessül etmemelerini tavsiye etmek isterim.

 

 

“Başkanlarımızın işi çok çetin ve zorlu”

 

 

Başkanlarımızla hem mali sorunları, hem de Bartın’ın sorunlarını konuştuk. Çünkü karşımızda fakirliği kutsallaştırıp, açlık sınırında yaşayan halka şükretmeyi telkin edenlerin bıraktığı bir borç dağı ve kendi ceplerini doldurdukları batık bir ekonomi var. Başkanlarımızın işi çok çetin ve zorlu. Hizmet etmek, projelerini hayata geçirmek, yurttaşlarımıza nefes alacakları sosyal destekleri sağlamak için çalışırken sayısız engelle karşılaşacaklarını biliyoruz. Ben bunu başta Bartınlı hemşehrilerim olmak üzere herkesin bu gerçekleri bilmesini istiyorum. Tekrar kentimiz için hayırlı bir dönem diliyorum.” (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : CHP Aysu Bankoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›