Yeni Meclis’te Encümen ve komisyon üyeleri de seçildi

Meclis Başkanı Turhan Kalaycı başkanlığında toplanarak Nisan ayı toplantılarının 2’nci birleşimini gerçekleştiren Bartın İl Genel Meclisi’nde İl Encümeni ile İhtisas Komisyonlarına üye seçimi yapıldı.
Bu haber 2024-04-16 09:38:23 eklenmiş ve 180 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Kübra Nur AK

 

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 2’nci birleşimini Bartın İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

 

Toplantıya Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Uğur Karakaya ile İl Genel Meclisi Üyeleri eksiksiz olarak katıldı.

 

Yoklama sonrasında bir önceki toplantının karar özetlerinin okunmasının ardından başlayan toplantıda ilk olarak 2024 yılı İl Encümen Üye seçimi gerçekleştirildi.

 

Encümen oy çokluğuyla seçildi

 

İl Encümeni için AK Parti Grubu’ndan Niyazi Cumhur Işık, Atnen Aydoğan, Aynur Yıldırım önerilirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu’ndan Hasan Karakurt, Hasan Atay ve Hakem Çetin önerildi.

 

Yapılan gizli oylamayla 7 oy alan  Niyazi Cumhur Işık, Atnen Aydoğan ve Aynur Yıldırım, oy çokluğu ile İl Encümeni’ne seçildi.

 

Komisyonlara üye seçimi gerçekleştirildi

 

Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, seçilen üyelere görevlerinde başarılar dilerken ihtisas komisyonlara üye seçimine geçildi.

 

Daha önceki dönemlerde mevcut olan 8 komisyonun devam etmesi kararı alınırken “Plan ve Bütçe Komisyonu”, “İmar ve Bayındırlık Komisyonu”, “Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu”, “Çevre ve Sağlık komisyonu”, “İçişleri Komisyonu”, “Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu”, “İnsan Kaynakları ve ARGE Komisyonu” ile “Tarım Komisyonu”na üye seçimi gerçekleştirildi.

 

Plan ve Bütçe Komisyonuna; AK Parti Grubundan Ali Eyüpustaoğlu, Turhan Kalaycı, Hüseyin Boran, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubundan Hasan Karakurt, Hakan Ceylan, Hakem Çetin ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubundan Aynur Yıldırım seçildi.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; AK Parti Grubundan Atnen Aydoğan, Turhan Kalaycı, Niyazi Cumhur Işık, CHP Grubundan Hasan Atay, Hasan Karakurt, Hakan Ceylan ve MHP’den Aynur Yıldırım seçildi.

 

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna; AK Parti Grubundan Turhan Kalaycı, Hüseyin Boran, Niyazi Cumhur Işık, CHP Grubundan Hasan Atay ve Hakan Ceylan seçildi.

 

Çevre ve Sağlık Komisyonuna; AK Parti Grubundan Turhan Kalaycı, Mustafa Ergin, Atnen Aydoğan, CHP Grubundan Musa Özgün ve Hakem Çetin seçildi.

 

İçişleri Komisyonuna; AK Parti Grubundan Niyazi Cumhur Işık, Turhan Kalaycı, Mustafa Ergin, CHP Grubundan Hasan Karakurt ve Hasan Atay seçildi.

 

Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonuna; AK Parti Grubundan Hüseyin Boran, Turhan Kalaycı, Mustafa Ergin, CHP Grubundan Musa Özgün ve Hakem Çetin seçildi.

 

İnsan Kaynakları ve ARGE Komisyonuna; AK Parti Grubundan Mustafa Ergin, Turhan Kalaycı, Niyazi Cumhur Işık, CHP Grubundan Hakan Ceylan ve Hasan Karakurt seçildi.

 

Tarım Komisyonuna; AK Parti grubundan Turhan Kalaycı, Hüseyin Boran, Ali Eyüpustaoğlu, CHP Grubundan Musa Özgün ve Hakem Çetin seçildi.

 

“Bartın için çalışacağız” dediler

 

Meclis Başkanı Kalaycı, komisyonlara seçilen üyelere hayırlı uğurlu olsun dileklerini ileterek kolaylıklar dilerken parti gruplarına söz verdi.

 

Seçilen tüm Meclis Üyeleri’ne başarılar dileyen CHP Bartın İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanı Hakan Ceylan, “Komisyona seçilen arkadaşlarımızı inşallah Bartın için iyi görevler yapmasını temenni ediyorum. Ayrıca encümende de Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir arkadaşımız olsaydı daha iyiydi. Onlara da tekrar seçilmelerinden dolayı başarılar diliyoruz.” dedi.

 

AK Parti Grubu adına konuşan Ali Eyüpustaoğlu da “Seçilen tüm arkadaşlarımıza bir yıl boyunca hayırlı ve güzel işler yapılması için emek harcayacaklarını, ter dökeceklerini gönülden inanıyorum. Herkese rabbim kolaylıklar versin.” ifadelerini kullandı.

 

Yeni dönemin Bartın’a hayırlı olmasını dileyen MHP Bartın İl Genel Meclis Üyesi Aynur Yıldırım, “İnşallah Bartın için el ele omu omuza siyasi görüş olmadan Bartın’ın bizden beklediği hizmeti vermeye çalışacağız. Bartın’ımıza milletimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

 

Gerçekleştirilen seçimlerin ardından seçilen üyelere başarılar dileyen Bartın Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Uğur Karakaya da “Bugün meclis komisyonlarına seçilen üyelerimizi başarılı, hayırlı görevler yapmasını temenni ediyorum. Encümenimize seçilen üyelerimize de hayırlı uğurlu olmanı temenni ediyorum.”  dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›