Kurucaşile’de Güneş’li günler başladı!

31 Mart Hazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nin Bartın’da değişim getirdiği yerlerden biri olan Kurucaşile’nin CHP’li yeni Belediye Başkanı Uğur Güneş, mazbatasını alarak görevine başladı. Sevincini ailesi ve partililerle paylaşan Güneş, Kurucaşile’nin herkesin gurur duyacağı bir yer olması için çalışacağına söz verirken, “Kurucaşile için tam yol ileri” dedi. CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu da Başkan ve ekibini kutlarken Kurucaşile'nin hak ettiği değeri alması için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.
Bu haber 2024-04-15 10:14:46 eklenmiş ve 149 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleriyle Kurucaşile Belediyesi, uzun yıllar sonra CHP’ye geçti.

 

 

Belediye Başkanlığı için ilçede kurulan 6 sandıkta, kayıtlı bin 527 seçmenin kullandığı bin 288’i oyun 633’ünü alan Güneş, yüzde 51,42’lik oran ile yarışı önde tamamladı.

 

 

CHP’nin Kurucaşile Belediye Başkan adayı olan Uğur Güneş, AK Parti ve MHP’nin ittifak yaptığı ve aday gösterdiği Hulusi Sayın’ın 54 oy önünde seçimi kazanarak Kurucaşile’nin yeni Belediye Başkanı oldu.

 

 

Seçim sonuçlarına AK Parti ve MHP tarafından yapılan itirazların da sonuç vermemesi üzerine CHP’li Güneş’in Başkanlığı tescillenmişti. Güneş, Ramazan Bayramı’ndan iki gün önce, mazbatasını aldı. Mazbatasını almaya eşi ve aile yakınlarının yanı sıra Kurucaşile Belediyesi’nin CHP’li üyeleri ve partililerle giden Güneş, sevincini de beraberindekiler ile paylaştı.

 

 

Güneş: “Herkes gurur duyacak”

 

 

Amasra Adalet Sarayı'nda bulunan İlçe Seçim Kurulu’nun başkanından mazbatasını aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Kurucaşile Belediye Başkanı Güneş, tüm ilçe halkına kendisine ve partisine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Güneş, yeni dönemin ilçede yaşayan herkese güzellikler getirmesini dilerken, “Kurucaşile için tam yol ileri! Bütün Kurucaşilelilerin başkanı olup, Kurucaşile'ye ayak basan herkesin mutlu olması için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Bankoğlu: “Var gücümüzle çalışacağız”

 

 

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu da, Kurucaşile’nin de CHP yönetimine geçmesi ile birlikte ilçede artık sosyal belediyeciliğin başladığını vurgulayarak, “Yeni dönemde Başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum. Kurucaşile'nin hak ettiği değeri alması için var gücümüzle çalışacağız” diyerek Güneş’e her zaman destek olacağını söyledi.

 

 

ETİKETLER : 31 Mart Uğur Güneş
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›