Yalçınkaya, mazbatasını aldı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Bartın Belediye Başkanı olarak seçilen Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Adliyesi’nde bulunan İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Yalçınkaya, Bartın halkına desteği ve katkısından dolayı teşekkür ederken “şeffaf ve adil belediyecilik” vurgusu yaparak “Bundan sonra yapacağımız tek bir şey var bize güvenen bize inanan tüm Bartın halkına en iyi hizmeti sunabilmek, belediye hizmetleri olarak kamu ve halk yararına çalışan bir yönetim anlayışıyla adil ve eşit bir belediyecilik hizmet anlayışını Bartın’a getirmek istiyoruz. Bu nedenle şeffaf belediyecilik, adil bir belediye hizmet anlayışı ve kamu ve halk yararına çalışan belediye anlayışını Bartın halkıyla göstererek onların da beğenisini kazanma gayreti içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı. Yalçınkaya, görevi bıraktığı dönemde Belediye hizmet binası olarak kullanılan bugünkü Kent Müzesi’nde yeniden göreve başlayacağını duyururken “Sevdamız Bartın’ımız için kaldığımız yerden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Bu haber 2024-04-04 09:32:22 eklenmiş ve 10683 kez görüntülenmiştir.

 

“Kaldığımız yerden devam edeceğiz”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimlerinde Bartın Belediye Başkanı olarak seçilen Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Adliyesi’nde bulunan İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.

 

 

Yalçınkaya’ya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, İl Kadın Kolları Başkanı Berrin Küçüktabak, İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Küçükyılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, parti teşkilatı yalnız bırakmazken çok sayıda vatandaş da eşlik etti.

 

 

“Bartın halkının desteği ve katkısıyla bu mutlu sona ulaştık”

 

 

Yalçınkaya, mazbatasını aldıktan sonra Bartın Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu.

 

 

Bartın halkına minnet ve şükranlarını sunduğunu belirten Yalçınkaya, Bartın için çalışmaya devam edeceğinin altını çizerken şu ifadeleri kullandı:

 

 

“31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Bartın halkının desteği ve katkısıyla Bartın Belediye Başkanlığı görevi bir kez daha bana nasip oldu. Bu nedenle öncelikle bize bu görevi layık gören kadirşinas Bartın halkına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bize inandılar, güvendiler ve her zamanki gibi sandığa gittiklerinde Bartın’ın Rıza’sına sahip çıktılar. Onlara bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

 

Zorlu bir seçim süreci yaşadık. Zor bir maratondu. Bu maratonda bazen yorulduk, bazen daha fazla şefkat ve heyecan içerisinde olduk, daha fazla başarıyı yakalamak için koşturduk ama sonunda Bartın halkının desteği ve katkısıyla bu mutlu sona ulaştık.

 

 

“Halkımızın hak ettiği hizmetleri yerine getireceğiz”

 

 

Bundan sonra yapacağımız tek bir şey var bize güvenen bize inanan tüm Bartın halkına en iyi hizmeti sunabilmek, belediye hizmetleri olarak kamu ve halk yararına çalışan bir yönetim anlayışıyla adil ve eşit bir belediyecilik hizmet anlayışını Bartın’a getirmek istiyoruz. Bu nedenle şeffaf belediyecilik, adil bir belediye hizmet anlayışı ve kamu ve halk yararına çalışan belediye anlayışını Bartın halkıyla göstererek onlarında beğenisini kazanma gayreti içerisinde olacağız. Onlar bana her zaman inandılar, güvendiler ve dolayısıyla onların güvenini eksiltmeden onların sevgisini azaltmadan, onların hak ettikleri hizmetleri var gücümüzle, belediye meclis üyesi seçilen arkadaşlarımla, belediye personelimle, memurundan işçisine kadar olan tüm personelimle Bartın’ın beklediği ve halkımızın hak ettiği hizmetleri yerine getireceğiz.

 

 

“Alnımızın akıyla çıkmak nasip oldu”

 

 

Tabi bu arada bu seçimler boyunca yanımda olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımız ve değerli Milletvekilimize ve bütün yönetimde yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama bunun ötesinde çok isimsiz kahramanlar var. Kendilerini belli etmeyen ama bizi seven, bize inanan, güvenen ama kendilerini belli etmeden var güçleriyle çalışan ve Rıza Yalçınkaya’yı kazanması için alın teri döken o isimsiz kahramanların her birine de teşekkür ediyorum. Bu seçim süresi içerisinde bana inanarak, güvenerek Saadet Partisi olarak yanımda yer alan ve iki tane belediye meclis üyesi arkadaşı listelerimizde yer almasını sağlayan Saadet Partisi İl Başkanımız Sayın Mücahit Mekeç’e de bir kez daha teşekkür ediyoruz. İki parti olarak millet ittifakı içerisinde Bartınlılarla birlikte bir Bartın ittifakı yaparak bu seçimleri alnımızın akıyla çıkmak nasip oldu. Kazandık. Bundan sonraki süreçte tek bir gayemiz var, Bartın’a en iyi hizmeti sunabilmek.

 

 

“Hızlı bir şekilde hayata geçecek”

 

 

İnanıyorum ki Bartın’ı seven, içinde Bartın sevdası olan herkes bize bu çalışmalarımızda yardımcı olacak, bize destek verecek, katkı verecek. Çünkü biz seçim boyu süresince şunu söyledik, dedik ki biz kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, herkesi kucaklayarak, herkesin hak ettiği hizmetleri layıkıyla yerine getireceğiz dedik. Dolayısıyla eğer Bartın sevdası içinde olan insanlarında bizi kucaklamaları, bize güç vermeleri, el ele gönül gönüle Bartın’ı hak ettiği yere getirme mücadelesi içerisinde olursak inanıyorum ki 5 yıl içerisinde  Bartın hak ettiği yere gelecek ve Bartın halkının beklediği o güzel hizmetler çok kolay, hızlı bir şekilde hayata geçecek.

 

 

“İşimiz gücümüz Bartın olsun”

 

 

Bir de Kadın Kollarımıza çok teşekkür ediyorum, Gençlik Kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten seçim süresi içinde çok yoruldular. Özellikle Kadın Kolları Başkanımız ve onun yanında yer alan Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş kadınlarımızın emeği çok fazla. inşallah bundan sonra hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren tüm dostlarımla, tüm arkadaşlarımla, bu partiye hizmet etmiş büyüklerimizle, kardeşlerimizle, dostlarımızla el ele vererek 5 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı olarak sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Bartın’a göstermenin mutluluğunu yaşarız. Çünkü Bartın hepimizin, Bartın’a hizmet etmekte hepimizin boynunun borcu. O nedenle artık el ele gönül gönüle işimiz gücümüz Bartın olsun.

 

 

“Gece gündüz demeden 24 saat çalışacağım”

 

 

Bir kez daha tüm Bartın halkına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Bize inanan, güvenen, bize sandıkta sahip çıkan bütün Bartın halkına, herkese minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Onlara her zaman verdiğim bir söz vardı, onların verdiği oyları kendime helal ettirmek için gece gündüz demeden 24 saat çalışacağım.

 

 

Bir de gerçekten isimsiz kahramanlar dedim ya polis teşkilatımızın başta Emniyet Müdürü olmak üzere polis teşkilatımızda yer alan tüm polis memurlarımıza, tüm teşkilatın mensuplarına da seçimlerin güvenli bir şekilde geçmesine yardımcı oldukları için ve bizleri de hiçbir zaman yalnız bırakmayarak her yerde, her alanda kendi varlıklarını hissettirdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Çok yoruldular onlarda polis teşkilatımızın mensupları başta Emniyet Müdürümüz, Emniyet Müdür Yardımcılarımız, komiserlerimiz, memurlarımız çok yoruldu. Onları da bir kez daha hem partim adına hem şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 

“Halkın son sözü söylediğini herkesin bilmesi lazım”

 

 

Basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan Yalçınkaya, “Amasra’da seçim sonuçlarına itiraz edildi. Bununla ilgili ne söylersiniz?” sorusu üzerine “31 Mart seçimlerinde Bartın merkezi kazandık. Daha önce Amasra’yı kazanmıştık. Peşinden bir de Kurucaşile’yi kazandık. Ben her zaman şunu söylerim, halkın son sözü söylediğini herkesin bilmesi lazım. Halk sandığa gidiyor, oyunu atıyor ve orada kimin şehri yöneteceğine karar veriyor. Dolayısıyla halkın verdiği karara herkesin saygı duyması lazım. Sonucunda bu itirazın gerekçesi olarak elinde somut delilleri olması lazım ki o nedenle belki karara alınıp incelenir. Ama burada kazanılmış bir seçim var dolayısıyla kazanılmış seçimi başka gayretlerle elinizden almaya kalkarlarsa o çok yanlış bir uygulama. Dolayısıyla Amasra halkının ortaya koyduğu iradeye saygı duymak lazım. Amasra Belediye Başkanı 5 yıl orada görev yaptı. 5 yıl sonra Amasra halkı tekrar geldi sandığa gitti ve Recai Başkana oyunu vererek seni istiyoruz dedi. O zaman halkın son sözüne herkesin saygı durması lazım. Halkın verdiği bu son söze saygı duyarak, dolayısıyla çıkan neticeyi de herkesin kabullenmesi gerekir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

 

 

Bankoğlu: “Birlikte güçlüyüz”

 

 

Bartın özelinde ve ülke genelinde bir seçim değerlendirmesi yapan CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu da önemli mesajlar verdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Bartın’la ilgili Bartın halkına seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Bartın merkezi, bir kez daha Amasra’yı ve Kurucaşile’yi aldık. Bartın’ın Rıza’sı var dedik. Rıza’sı burada hayırlı uğurlu olsun. Tüm Türkiye’de aslında biliyorsunuz 2019’dan beri Türkiye nüfusunun yüzde 50’sinden fazlası Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler tarafından yönetiliyordu. Şimdi bu oran çok daha fazlaya çıktı. Artık 31 Mart 2024’den itibaren önce Bartın’da ardından tüm Türkiye’de halkın iktidarı başlamıştır ve bu seçimin sonuçları önümüzdeki ilk genel seçimde tüm Türkiye’de halkın iktidarını başlatmanın mesajını da iktidara vermiştir. Elbette ki bunun en baştaki sonucu ekonominin faturasıdır. Seçimlerdeki vatandaşımızın kaynamayan tencerenin, emeklinin, öğrencinin, gencin, çiftçinin, işçinin yaşadığı ekonomik krizin durumudur. Dolayısıyla bu mesajı çok iyi almamız lazım. Çok mutluyuz, gururluyuz ama hepimizin çok büyük bir sorumluluğu var. Ama şunu da unutmamak lazım tüm Türkiye’de başta büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere, İl Belediyelerimiz, İlçe Belediyelerimiz Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yönettiği kentlerde yaşayan insanlar Türkiye’deki en mutlu insanların olduğun kentler. İnşallah Bartın’da da, Kurucaşile’de Uğur Güneş ile Amasra’da Recai Çakır’la, Bartın’da da Rıza Yalçınkaya başkanımızla beraber bu mutluluğu yaşamaya ve arttırmaya devam edeceğiz. Sayın başkanımız bir dönem belediye başkanlığı, 4 dönem milletvekilliği yapmış çok kıymetli, çok değerli ve deneyimli bir siyasetçi. O yüzden Bartın halkının çok şanslı olduğu kanaatindeyim. Birlikten kuvvet doğar. Biz beraberiz. Birlikte güçlüyüz. Saadet Partisi teşkilatına, Cumhuriyet Halk Partisinin örgütüne, yöneticilerine ve isimsiz tüm kahramanlarına bende teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 

Konuşmaların ardından Yalçınkaya, tebrikleri kabul etti.

ETİKETLER : 31 Mart Muhammet Rıza Yalçınkaya Bartın İlçe Seçim Kurulu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›